Klittenband voor particulier- en zakelijk kleinverbruik
Sluit venster
Sluit venster
Sluit venster
De klittenband leverancier - de grootste in Europa!
Over 30 years
of professional experience
Overige productgroepen: Zelfklevende Tapes (gbntapes.nl)
 
Bel onsBel ons 0031 (0)88 5450722 Bel ons voor een vrijblijvend(e) deskundig advies, afspraak of offerte

DynaLok Klittenband - Lusband zelfklevend v.v. hotmelt kleeflaag

Selecteer hier de gewenste breedte, kleur en hoeveelheid voor een vrijblijvende offerte:

Productomschrijving:
Klittenband bestaat (bijna) altijd uit een paar van 2 tegengestelde polen. Lusband Zelfklevend met plakstrip (ook wel wolkant, pluiskant genoemd) is de zachte zijde van klittenband.

Verwerking: door éénvoudigweg de schutlaag te verwijderen kunt u het band op de gewenste ondergrond plakken.

Levensduur: 10.000 openingen*

Toepassingsvoorbeelden: standbouw voor het bevestigen van wandpanelen, het sluiten van kastdeuren en 1000 en 1 andere toepassingen.

Toepassingsomgeving: dit product is geschikt voor binnengebruik (geen vocht, geen extreme temperaturen, geen direct zonlicht op de kleeflaag en geen weekmakers in de ondergrond).

Alternatief voor andere situaties;
lusband zelfklevend (met plakstrip) voor buitengebruik of weekmakerhoudende ondergronden

Aanbevolen tegenpolen:
haakband naaibaar
haakband zelfklevend (met plakstrip)

* in combinatie met aanbevolen tegenpolen (meer tegenpolen vindt u in het hoofdmenu en onder de link: "Uitgebreide productinformatie")

Uitgebreide productinformatie

Productomschrijving uitgebreid:
Lusband zelfklevend, voorzien van hotmelt belijming (lusband hlt), bestaat uit lusband std waarvan de rugzijde is voorzien van een kleeflaag op hotmelt basis.

Hierbij dient te worden benadrukt dat het woord hotmelt betrekking heeft op het productieproces van de kleeflaag (de lijm wordt onder hoge temperatuur geproduceerd) en derhalve geen verband houdt met de wijze van aanbrengen door de gebruiker.
Lusband hlt is voorzien van een kleeflaag welke is afgedekt door een fingerlift schutlaag (een afdeklaag van siliconenpapier die iets breder is dan het band zelf, waardoor deze gemakkelijk te verwijderen is). Na verwijderen van de schutlaag is het band klaar voor gebruik.

Lijmsoorten beschikken over eigenschappen die onderling sterk kunnen verschillen.

Specifieke eigenschappen van kleeflagen op hotmelt-basis:
* een hoge tack (aanvangskleefkracht), waardoor het band meteen vast zit en klaar is voor gebruik (de kleefkracht loopt gedurende 24 uur nog verder op). Dit in tegenstelling tot lusband voorzien van acrylbelijming (welke een uithardingstijd van 3 x 24 uur onbelast nodig heeft om op maximale kleefkracht te komen).
* temperatuursbereik: -10° tot + 85° Celsius

Levensduur: 10.000 openingen*

Toepassingsvoorbeelden:
Standbouw voor het bevestigen van wandpanelen, het sluiten van kastdeuren, het vastleggen van kussen op tuinmeubelen en 1000 en 1 andere toepassingen.

* Let op !:
Hotmelt kleeflagen zijn niet geschikt om toe te passen op ondergronden welke weekmakers bevatten (zoals bijvoorbeeld soft pvc). Componenten uit de kleeflaag kunnen reageren met weekmakers uit de ondergrond. Dit kan direct gebeuren, maar ook na een periode van bijvoorbeeld 6 maanden. Voor ondergronden die weekmakers bevatten kunt u het beste gebruik maken van van producten voorzien van een kleeflaag op acrylbasis (zie bijvoorbeeld: lusband zelfklevend voor buitengebruik of weekmakerhoudende ondergronden).
* hotmelt belijming is niet waterproof, wel vochtbestendig.
* de kleeflaag mag niet worden blootgesteld aan intensieve UV-straling. Voor toepassingen waarbij het lusband en de kleeflaag worden blootgesteld aan intensieve UV-straling kunt u het beste gebruik maken van lusband op polyesterbasis zelfklevend voor buitengebruik of weekmakerhoudende ondergronden.

Indien het vermelde temperatuursbereik binnen de range van uw toepassing valt en de ondergrond geen weekmakers bevat is een kleeflaag op hotmelt-basis de beste keuze.

Aanbrenginstructie:
Maak de ondergrond vuil-, stof- en vetvrij. Voor een optimaal resultaat dient het band bij kamertemperatuur te worden aangebracht. Na aanbrengen dient de kleeflaag gedurende 24 uur bij kamertemperatuur uit te harden waarbij het band niet belast mag worden (indien u deze tijd niet heeft zal het band zeker zeer goed kleven, echter het zal niet de waarden bereiken als vermeld in de specificaties. De temperatuurscomponent is echter wel van groot belang. Aanbrengen van de kleeflaag bij te lage of te hoge temperatuur heeft zeer nadelige gevolgen voor de kleefkracht).

Meest toegepaste tegenpolen*:
haakband naaibaar
haakband zelfklevend binnengebruik

Optinonele tegenpolen:
haakband zelfklevend voor buitengebruik of weekmakerhoudende ondergronden
haakband naaibaar d.m.v. postitioneerbare kleeflaag

*Voor een correcte werking van klittenband heeft u 2 afzonderlijke producten nodig.

Breedte:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Kleur:
Aantal:
Dynalok Bedankt dat u gekozen hebt voor DynaLok Klittenband Wilt u doorgaan als zakelijk of particulier gebruiker?

Klittenband & Tapes voor Particulier Verbruik
Klittenband & Tapes voor Zakelijk Kleinverbruik(minder dan 100 meter)
Klittenband voor Zakelijk Grootverbruik(vanaf 100 meter)